Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Torta s mrvicama-prezlom

Torta s mrvicama-prezlom

Objavljeno 07.12.2011 u 14:12:17 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Kolači Torte Google+ account

Recept je pregledan: 6387 puta

Kada je torta pečena izvaditi je iz suda, staviti na veći plitki tanjir i malo...

Način pripreme

Žumance, šećer, sok i koricu od limuna pjenasto umutiti.
Zatim dodati prezle, badem i cimet.

Od bjelanceta umutiti čvrstu pjenu pa je lagano umiješati sa žumancima i mrvicama.

Šerpu odgovarajuće veličine namazati maslacem i posuti brašnom.

Sipati u pripremljenu masu i peći oko 60 minuta u zagrijanoj rerni na temperaturi od 170°C.

Kada je torta pečena izvaditi je iz suda, staviti na veći plitki tanjir i malo ohladiti.

Zatim napraviti preliv: 125ml crnog vina, 125ml vode, 4 kašike šećera.

Zajedno skuhati, potom ohladiti i njima preliti tortu.

Torta se može preliti i ovim prelivom: pola litre vode, 300g šećera, sok od 2 limuna, sok od 3 narandže pa to skuhati.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Torta s mrvicama-prezlom
pet
jaja
140g
šećera
100g
prezle
50g
oraha ili badema
jedna
čajna kašika cimeta
jedan
limun sok i rendana kora
Preliv I
125ml
crnog vina
125ml
vode
četiri
kašike šećera.
Preliv II
500ml
vode
300g
šećera
-
sok od 2 limuna
-
sok od 3 narandže
Razglednica

Slični recepti

Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013