Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Tomato sos za sphagete

Tomato sos za sphagete

Objavljeno 17.02.2016 u 18:22:46 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Umaci, prelivi, marinade Google+ account

Recept je pregledan: 6423 puta

Ovaj sos je jako ukusan možete ga koristiti u bilo kojoj vrsti paste.

Način pripreme

Prokuhati paradajz 5 min i ohladiti ga 10 minuta u hladnoj vodi. Oguliti kožu, izrezati ga na pola i izvaditi sjemenke i sačuvati ih a zatim ga izgnječiti.

Izrežite bijeli luk na sitne kockice, a crveni na malo krupnije kockice pa propržiti crveni luk na tankoj vatri 2 min. na ulju. Zatim dodati sol i bijeli luk propržiti 10 min.  Zatim dodati izgnječeni paradajz pržiti 5 min, pa dodati paradajz sjemenke. Nakon 7 min. prženja dodati mediteran vegetu i izmrviti kopar list, promiješati i zaliti sa 2 čaše vode. Kada počne dobijati svjetliju boju skloniti sa vatre i čekati da se ohladi. 

|
Recept je objavila/o: Cheff Zuzo

Sastojci

sastojci za pripremu
osam
paradajza
pet
česama bijelog luka
jedna
glavica crvenog luka
-
sol
-
biber
-
mediteran vegeta
-
kopar list
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013