Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Tirolska juha

Tirolska juha

Objavljeno 09.01.2012 u 10:47:35 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Supe i čorbe sa povrćem Google+ account

Recept je pregledan: 13539 puta

Tome se doda brašno, a onda se sve zajedno nalije u pasiranu...

Način pripreme

Grašak se skuha u slanoj vodi dok ne postane mekan. Zatim se pasira i vrati u vodu.

Posebno se istopi maslac, doda se celer, krompir, luk i peršun, pa sve se prži dok povrće ne postane mekano.

Tome se doda brašno, a onda se sve zajedno nalije u pasiranu graškovu juhu i petnaest minuta se kuha na blagoj vatri.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Tirolska juha
pola
šoljice graška
četiri
kašike vode
malo
soli
dvije
kašike maslaca
pola
šoljice celera narezanog na kocke
jedan
veliki krompir narezan na kocke
jedan
luk narezan na kriške
tri
kašike nasjeckanog peršuna
jedna
brašna
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013