Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Teletina sa gljivama

Teletina sa gljivama

Objavljeno 22.04.2011 u 16:09:39 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Mezetluci Janjetina, i teletina Jela od gljiva Google+ account

Recept je pregledan: 43072 puta

Na ulju ispržite očišćeni, nasjeckani luk, zatim dodajte gljive...

Način pripreme

Gljive očistite, operite ih, ocijedite i narežite na manje kriške.

Isto tako narežite i teletinu.

Na ulju ispržite očišćeni, nasjeckani luk, zatim dodajte gljive i sitno narezan, opran paradajz.

Dinstajte desetak minuta, zatim dodajte meso.
Kad su svi sastojci mekani, posolite, pobiberite te zalijte vinom i vrhnjem.

Neka još jednom provrije, pa poslužite.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Teletina sa gljivama
500g
šampinjona ili drugih gljiva
jedna
glavica crvenog luka
500g
kuhane teletine (možete iskoristiti ostatke peče
četiri
paradajza ili 2 kašike ukuhanog paradajza
200ml
vrhnja
pola
čaše vina
-
ulje
malo
soli
malo
bibera
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013