Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Teleći frikando

Teleći frikando

Objavljeno 26.09.2011 u 17:52:14 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Janjetina, i teletina Google+ account

Recept je pregledan: 27580 puta

Kad omekša, izvadite meso, isjecite ga na kriške.

Način pripreme

Prelijte frikando vrelom vodom i ostavite da malo odstoji.
Zatim ga izvadite, spustite meso u šerpu sa vrelim uljem (na dnu ulja) i dodajte očišćenu mrkvu i paštnjak isječen na kolutove.

Sve zajedno pržite i dolivajte preko mesa šoljicu vina (može i sok od limuna) koju ste razblažili sa 2 šoljice vode.

Kad omekša, izvadite meso, isjecite ga na kriške, a povrće izgnjećite, pa propasirajte.
Izmiješajte sa mileramom i služite uz frikando odvojeno kao umak.

Uz teleći frikando služite i neko lako jelo od barenog ili dinstanog povrća.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Teleći frikando
500g
telećeg frikanda
jedna
veća mrkva
jedan
veći paštrnjak (paškanat)
jedna
šoljica vina ili limun
dvije
kašike milerama
malo
soli
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013