Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Teleće koljenice

Teleće koljenice

Objavljeno 03.10.2011 u 08:44:35 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Janjetina, i teletina Mezetluci Google+ account

Recept je pregledan: 28839 puta

Litru slane vode prokuhamo s octom, začinima i očišćenim...

Način pripreme

Litru slane vode prokuhamo s octom, začinima i očišćenim zelenjem za supu.

Zatim stavimo u lonac već pripremljenu koljenicu i kuhamo je dok nije mekana (oko 30 minuta).

Koljenicu izvadimo, ocijedimo, premažemo maslacem i pečemo u rerni na srednjoj temperaturi oko 45 minuta da dobije smeđu boju. U međuvremenu je češće polivamo sokom u kojem se peče.

Sok od pečenja razrijedimo s malo supe (u kojoj se koljenica kuhala).

Škrobno brašno pomiješamo s vrhnjem i time zgusnemo umak, brzo ga prokuhamo i začinimo.

Sa umakom prelijemo pečenu koljenicu.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

teleće koljenice
jedna
velika teleća koljenica
dvije
žlice octa
malo
soli
jedna
glavica crvenog luka
jedan
lovorov list
jedan
klinčić
-
nekoliko zrna bibera
dvije
mrkve
jedan
komad celera
50g
maslaca
200ml
kiselog vrhnja
jedna
kašikica škrobnog brašna
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013