Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Teleća koljenica u mrkvi

Teleća koljenica u mrkvi

Objavljeno 22.04.2011 u 16:42:13 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Mezetluci Janjetina, i teletina Google+ account

Recept je pregledan: 7281 puta

Dinstajte je još oko jedan sat (tako da se...

Način pripreme

Koljenicu skuhajte, očistite mekane, jestive dijelove mesa od kostiju i nasjeckajte ga na kockice.

Očistite, operite i narežite mrkvu na kolutove. Luk očistite i nasjeckajte.
Na maslacu i ulju ispržite koljenicu, dodajte luk i mrkvu.

Kad malo požuti zalijte vinom i čašom vode.

Dodajte so i začine.
Dinstajte je još oko jedan sat (tako da se hrskavica gotovo rastopi).

Tada začinite još i limunovim sokom, istresite u zdjelu i pospite peršunom.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

teleća koljenica u mrkvi
1kg
mlade mrkve
tri
glavice crvenog luka
1kg
teleće koljenice
jedna
čaša vina
malo
maslaca
malo
ulja
malo
majčine dušice
dva
lista lovora
malo
soli
malo
bibera
jedan
limun
-
peršunov list
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013