Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Tavće

Tavće

Objavljeno 14.04.2014 u 15:50:07 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Mezetluci Sa povrćem Google+ account

Recept je pregledan: 16028 puta

Mnogima drago jelo.

Način pripreme

Prebrati grah i oprati. Staviti u vodu da se kuha. Kuhati da bude do pola kuhan.Dok se grah kuha na ulju propržiti isjeckan crveni luk, posoliti ga i pobiberiti.

Do pola skuhan grah procijediti.

U zemljanu posudu redati red graha, pa red prethodno proprženog luka zajedno sa uljem. Dodati sušene crvene paprike (ako nemate onda malo crvene paprike) lovorov list i posoliti po potrebi.

Na vrhu treba da bude grah. Doliti preko vodu u kojoj se kuhao grah. Staviti u rernu na umjerenu vatru i polako peći da voda tečnost ispari i grah bude mekan.

Ne smije se miješati. 

|
Recept je objavila/o: dinica

Sastojci

Tavće
300g
graha tetovca
1kg
crvenog luka
250ml
ulja
3 do 4
suhe crvene paprike (može i obična mljevena)
dva
lista lovora
malo
soli
malo
bibera
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013