Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Swarzwelder kirsch torta

Swarzwelder kirsch torta

Objavljeno 15.03.2010 u 18:28:47 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Torte Google+ account

Recept je pregledan: 10557 puta

Trešnje staviti na koru, preko njih jednu četvrtinu prethodno spremljenje...

Način pripreme

5 žumanaca, 4 kašike vode, 150g šećera na pari mutiti dok se ne dobije krema (ali ne čvrsta).
5 bjelanaca sa prstohvatom soli umutiti pa polako dodavati ohlađenu kremu od žumanceta.

Sastaviti 100g brašna, 100g gustina, 50g kakao praha i jedan prašak za pecivo.
Kroz cijediljku prosijati u masu sa bjelancetom. Lagano miješati i sipati u kalup za tortu i peći u zagrijanoj rerni 30 minuta na 175°C.

Kada je pečena ohladiti koru i onda je prerezati. Donji dio posuti sa vodom i extraktom od trešanja.

Dvije kesice crvenog učvršćivača za torte (tortenguss) skuhati i onda dodati jednu teglu trešanja (ja stavim dvije) i ostaviti sa strane da se ohladi.

Jedan litar slatkog vrhnja sa dvije kesice učvršćivača šlaga dobro umutiti.
Jednu četvrtinu mase staviti u špricu za finese.

Slaganje:
Trešnje staviti na koru, preko njih jednu četvrtinu prethodno spremljenje šlag kreme(1/4), zatim staviti drugu koru (isto posuti vodom od trešanja) na koju se stavlja ostatak (2/4) prethodno spremljene kreme.

Kada se torta zavrsi stavlja se u frizider.

Kratko pred serviranje naribati čokolade po izboru i posuti po torti.
Špricom za finese (1/4 spremljenje šlag kreme) označiti 12 odlomaka koji će se isjeći.

|
Recept je objavila/o: mika

Sastojci

Biskvit
100g
brašna
100g
gustina
50g
kakao praha
jedan
prašak za pecivo
pet
jaja
četiri
kašike vode
150g
šećera
malo
soli
Fil
dvije
kesice učvršćivača za torte
1-2
tegle trešanja
1000ml
slatkog vrhnja
dvije
kesice učvršćivaća
Posip
-
ribana čokolada
Razglednica

Slični recepti

Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013