Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Sviježa crvena paprika za začin

Sviježa crvena paprika za začin

Objavljeno 20.09.2011 u 10:14:48 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Umaci, prelivi, marinade Od povrća Google+ account

Recept je pregledan: 16873 puta

Po potrebi dodati malo vode i kuhati dok...

Način pripreme

Papriku oprati i odstraniti patlice i i sjemenke. Isjeći u komade i samljeti na mašini za meso. Zatim staviti u plitki sud. Po potrebi dodati malo vode i kuhati dok ne postane gusto kao marmelada. Dodati so. Posle dodavanja soli još malo se ukuha.

Kada je gotovo sipati u zagrijane tegle. Tegle zatvorimo poklopcem, pokrijemo dekom i ostavimo da se ohladi. Ovako spremljene paprike upotrebljavamo kao dodatak mesnim jelima, umacima, varivima i čorbama. Jelo treba oprezno soliti, s obzirom da je paprika već slana.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Sviježa crvena paprika za začin
1kg
crvene paprike roge
70g
soli
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013