Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Srpska gibanica

Srpska gibanica

Objavljeno 07.12.2011 u 13:15:03 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Pite Google+ account

Recept je pregledan: 20470 puta

Onda opet red kora i tako naizmjenično dok se tepsija ne ispuni.

Način pripreme

U prosijano brašno dodati so.
Sa mlakom vodom zamijesiti glatko i nešto čvršće tijesto.

Napraviti male hljepčiće, rastanjiti ih i razvući u veličini tepsije u kojoj će se gibanica peći.

Listove prepeći na ugrijanoj ploči šporeta da očvrsnu.

U nešto dubljoj zdjeli razbiti 5 jaja.
Dodati sir, kajmak, ulje i mlijeko pa sve dobro izmiješati.

Zatim tepsiju podmazati uljem, pa stavljati kore koje su prethodno umočene u mlijeko.

Preko kora posuti red pripremljenog sira i poprskati ga masnoćom.
Onda opet red kora i tako naizmjenično dok se tepsija ne ispuni.

Poslednji red treba da bude kora, koja se prije pečenja prelije ostatkom razmućenog sira.

Ovako pripremljenu gibanicu peći na nešto jačoj vatri dok ne naraste i ne porumeni.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Srpska gibanica
500g
brašna
malo
soli
-
mlaka voda
pet
jaja
250g
mladog srpskog sira
125g
kajmaka
120g
masnoće
100ml
mlijeka
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013