Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Sočne lazanje

Sočne lazanje

Objavljeno 20.11.2011 u 20:25:27 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Internacionalna jela Jela od tjestenine Google+ account

Recept je pregledan: 22566 puta

...staviti red lazanja, red mesa, pa ribani sir i...

Način pripreme

Napraviti umak boljonez: Mljeveno meso propržiti na luku, dodati so sa začinskim povrćem, vodu i pasiranu rajčicu i kuhati dok se ne zgusne. Bešamel umak: Margarin ili ulje malo zagrijati i dodati 3-4 kašike brašna (zavisi od količine umaka) brašno propržiti dok ne postane žuto te dodavati vodu ili mlijeko (zavisi šta vi želite). Kada se zgusne skinuti da vatre.

Slaganje: U dublju tepsiju namazati malo bešamel umaka, pa staviti red lazanja, red mesa, pa ribani sir i tako 3 puta redati. Na zadnji sloj staviti preostalo meso, besamel sos i sir. Peći oko 30 minuta.

|
Recept je objavila/o: Melyissa

Sastojci

Sočne lazanje
dva
pakla lazanja
800g
mljevenog mesa
tri
žlice soli sa začinskim povrćem
jedna
glavica crvenog luka
200ml
vode
300ml
pasirane rajčice
400g
topljivog sira
500ml
bešamel sosa (domaćeg ili kupljenog)
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013