Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Šnicle u bijelom vinu

Šnicle u bijelom vinu

Objavljeno 14.10.2011 u 10:39:37 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Mezetluci Janjetina, i teletina Junetina, i govedina Google+ account

Recept je pregledan: 12690 puta

Dobro poklopiti tepsiju, staviti u rernu da se iz tiha dinsta.

Način pripreme

Šnicle istući, posoliti, pobiberiti.

Staviti ih u zdjelu, preliti bijelim vinom i ostaviti da odstoje oko dva sata.

Duboku tepsijicu namazati uljem, poredati šnicle izvađene iz vina, preliti ih čašom bijelog vina i čašom supe.

Kada su šnicle mekane, izvaditi ih, a sok u kojem su se dinstale pomiješati sa čašom kisele pavlake.

Služiti prilog od miješanog povrća po želji.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

šnicle u bijelom vinu
800g
teletine ili mlade junetine
dvije
čaše bijelog vina
malo
bibera
malo
soli
malo
ulja
200ml
kisele pavlake
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013