Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Slatka pura-Pandur

Slatka pura-Pandur

Objavljeno 25.11.2013 u 08:34:44 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Kolači Google+ account

Recept je pregledan: 32875 puta

Stari i zaboravljeni recept. Recept naših nana i pranana.

Način pripreme

Brašno staviti u tepsiju (bez dodataka bilo kakvih) i uz često miješanje peći u rerni na 250°C sve dok dobije tamno-žutu boju.

Kada je brašno pečeno, malkice ga ohladiti pa ga prosijati.

U šerpu nasuti vodu i pekmez da prokuha, zatim pečeno brašno sipati pomalo i miješati drvenom kasikom dok se pura ujednači (paziti da ne ostanu grudvice ili brašno. Način isti kao i pura od palente).

Kada je gotova, puru kašikom vaditi na tanjir.

Zatim puter upržiti do tamnožute boje i preliti preko pure. Ova mjera je za dva tanjira.

|
Recept je objavila/o: Alma Akkoc

Sastojci

Slatka pura-Pandur
300g
brašna
500ml
vode
250ml
pekmeza od repe
100g
putera
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013