Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Sardine u lisnatom tijestu

Sardine u lisnatom tijestu

Objavljeno 08.05.2012 u 10:15:49 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Jela od ribe Internacionalna jela Od riba, morskih plodova Google+ account

Recept je pregledan: 14072 puta

Ovo je veoma ukusan obrok. Brz i lak za napraviti. Trebaju vam sardine iz konzerve, gotovo lisnato tijesto i par sitnica.

Način pripreme

Uključite rernu da se grije.

Iz sardina koje smo izvadili iz konzervi odstranite kosti i ako možete kožicu.

Izgnječite ih viljuškom i dodajte ulje iz konzerve, pa malo zakiselite limunom.

Razvaljajte lisnato tijesto, na jednu stranu stavite nadjev od sardina, malo pobiberite.

Sa strana ostavite rub slobodan, navlažite ga i preklopite drugom polovinom tijesta.

Slijepite krajeve.

Premažite tijesto žumanjkom i stavite u veoma zagrijanu rernu da se peče oko dvadesetak minuta.

Uz ovo možete poslužiti umak napravljen od dobro izmiješanog maslaca i vrhnja, kojem smo dodali limun i malo maslinova ulja.

U umak dodajte dosta sitno nasjeckanog peršunovog lista.

|
Recept je objavila/o: dinica

Sastojci

Sardine u lisnatom tijestu
jedno
pakovanje lisnatog tijesta
dvije
konzerve sardina u ulju
malo
limunova soka
jedan
žumanjak za premazivanja
Umak
50g
maslaca
dvije
kašike vrhnja
malo
limunova soka
malo
maslinova ulja
vezica
peršunova lista
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013