Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Rolat od junećih šnicli

Rolat od junećih šnicli

Objavljeno 03.02.2019 u 10:07:44 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Junetina, i govedina Meso Google+ account

Recept je pregledan: 7552 puta

Sa kiselim krastavcima, mrkvom...

Način pripreme

Mrkvu obariti, suhu peku isjeći na ploške.

Šnicle istucati, posoliti, pobiberiti i premazati senfom. 

Na šnicle poredati  na ploške izrezanu  suhu peku, mrkvu i krastavce, pa šniclu urolati i učvrstiti čačkalicama.

U tavu nasuti ulje da se ugrije i na njemu prepržiti šnicle sa obje strane.

Prepržene šnicle izvaditi , pa na ulju na kojem su se pržile šnicle prepržiti crveni i bijeli luk. Kada luk bude gotov podliti ga vodom i pustiti da se malo krčka, a zatim vratiti šnicle nazad da se dinstaju dok ne budu gotove. Po potrebi dosipati vode.

Kada šnicle budu gotove u njih dodati vrhnje za kuhanje i po potrebi dodati so i biber.

Šnicle servirati uz krompir pire ili rižu ili tjesteninu po izoru.

 

|
Recept je objavila/o: Mario Duler

Sastojci

Rolat od junećih šnicli
tri
juneće šnicle
tri
kisela krastavca izrezana na četvrt srednje veliči
tri
mrkve izrezane na četvrt srednje veličine
-
suha peka
-
crveni luk
-
bijeli luk (par čehni)
-
senf
malo
bibera
malo
soli
-
vrhnje za kuhanje
-
ulje za prženje
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013