Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Riblja čorba

Riblja čorba

Objavljeno 01.02.2011 u 14:47:18 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Jela od ribe Od riba, morskih plodova Google+ account

Recept je pregledan: 23700 puta

Jedna od najboljih mješavina je šaram, som i štuka...

Način pripreme

Očistite i što sitnije isjeckajte crveni luk, stavite ga u lonac od oko 3 litra i dinstajte na ulju, stalno zalijevajući po malo vode. Nastojte da luk bude što mekši, da se posve skaši.

Za to vrijeme očisttte ribu, izvadite joj utrobu i izrežite je na krupnije komade. Nastojite da nabavite bar tri vrste ribe, jer je tada čorba mnogo ukusnija. Jedna od najboljih mješavina je šaram, som i štuka.

U izdinstani luk ulijte tri litre hladne vode i odmah stavite ribu. T

akođer odmah dodajte i paradajz, jer kiselina sprečava da se riba raskuha. Kad počne da vri, posolite prema ukusu, dodajte punu kašiku mljevene paprike i bibera po volji. Stavite i ljute paprike, ali pazite da se ne raskuhaju. Ko voli ljutu čorbu sam će ih razrezati.

Čorba je gotova kad riba ispliva na površinu, otprilike nakon pola sata kuhanja. Zakiselite prema ukusu.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Riblja čorba
2kg
riječne ribe (štuka, som, šaran)
500g
crvenog luka
100ml
ulja
tri
velike kašike gusto koncentriranog paradajza
dvije
ljute paprike
jedna
kašika crvene paprike
malo
soli
malo
bibera
-
limun
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013