Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Rasol, pajc za divljač

Rasol, pajc za divljač

Objavljeno 20.01.2011 u 11:35:35 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Začini Divljač Google+ account

Recept je pregledan: 11122 puta

Sve sastojke kuhajte pola sata u 2 i pol litre vode...

Način pripreme

Sve sastojke kuhajte pola sata u 2 i pol litre vode. Kad se ohladi, prelijte meso divljači.

Što divljač ima jači miris, to količine začina treba povećavati, ali tako da ostaju u određenom omjeru, kako miris jedne mirođije ne bi nadjačao mirise ostalih.

Meso treba povremeno okretati i pri tome paziti da bude dobro prekriveno-tekućinom.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Rasol, pajc za divljač
500ml
vinskog octa
100g
mrkve
80g
peršunovog korijena
40g
celerovog korijena
pet
karanfilčića
pet
lovorovih listova
20
zrna bibera
-
so
100g
luka
10
bobica borovnice
četvrt
muškatnog oraščića
dvije
grančice ružmarina
dvije
grančice majčine dušice
pola
kašikice mažurana
pola
limuna
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013