Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Raffaello torta

Raffaello torta

Objavljeno 10.10.2014 u 08:23:17 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Torte Google+ account

Recept je pregledan: 15566 puta

Torta kojoj se ne može odoljeti.

Način pripreme

1. Prvo napraviti kuglice od svih navedenih sastojaka. Na mastan tanjir ih stavljati i ostaviti u frižider da se hlade.



2. Biskvit: Margarin, jaja i šećer dobro izmiksati. Zatim, dodati slatku pavlaku, mlijeko, brašno i prašak za pecivo. Ponovo izmiksati sa pažnjom da ne ostanu grudvice.

Springform dno prekriti backpapirom, a okolicu premazati margarinom. Pola mase uliti u form, a u preostalo pola mase dodati dvije kašike kakaa i ponovo izmiksati. Crnu masu preliti preko bijele. Kašikom lagano do okolice forma poravnati. Zatim ohlađene kuglice redati preko crno-bijele mase i pritisnuti ih do dna.

Biskvit peći na 180°C.



3. Krem: U šerpu dodati sve nevedene sastojke (sve osim sira) i uz stalno miješanje kuhati dok se masa zgusne. Kada se masa zgusne dodati sir i dobro izmiksati. Na hladan biskvit preliti vruć krem. Ostaviti da se ohladi.



4. Glazura: Na pari čokoladu rastopiti. Dodati nutellu i ulje, pa dobro ujediniti i preliti preko torte. Ostaviti da se glazura stegne.



5. Sa 250ml. hladne slatke pavlake, jednom kašikom šećera u prahu i jednom vrećicom slagfixa na čvrsto izmiksati u kremu.

Tortu ukrasiti po želji.

|
Recept je objavila/o: Alma Akkoc

Sastojci

Sastav za kuglice, oko 20 kuglica
200g
friškog sira (neslanog)
tri
kašike šećera
jedan
žumanjak
7 do 8
kašika kokosa
Tijesto
200g
margarina
150g
šećera
tri
jaja
200ml
slarke pavlake
tri
kašike mlijeka
1,5
čaša mlijeka cca 250g
jedan
prešak za pecivo
dvije
kašike kakaa
Čokoladna glazura
100g
čokolade za kuhanje
jedna
kašika nutelle
jedna
kašika ulja
Krema
četiri
čaše mlijeka
jedno
jaje
jedna
čaša šećera
tri
kašike brašna
tri
kašike gustina (škrob)
jemdna
vrećica vanila šećera
250g
friškog sira (Mascarpone)
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013