Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Punjeni šampinjoni 1

Punjeni šampinjoni 1

Objavljeno 17.02.2014 u 13:00:25 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Prilozi Jela od gljiva Google+ account

Recept je pregledan: 29186 puta

Punjeni šampinjoni kao prilog pečenom mesu.

Način pripreme

Na maslinovom ulju propirjati sitno isjeckan crveni luk. Dodati očišćene i na sitno izrezane repove šampinjona. Dodati začine po želji (sol, biber, začinsku so sa dodatkom povrća..), pri kraju dodati sitno sjeckani bijeli luk, te par žlica krušnih mrvica.

Smjesu kratko ohladiti. Puniti oguljene klobuke šampinjona.

Višak smjese poredati po tepsiji, poredati punjene gljive, te na svaku posuti parmezan.

Peći oko pola sata. Pri kraju podliti slatkim vrhnjem za kuhanje, pa još par minuta peći.

|
Recept je objavila/o: Emina Jusufspahic

Sastojci

Punjeni šampinjoni
-
maslinovo ulje
-
crveni luk
-
šampinjoni
-
začini
malo
soli
malo
bibera
-
bijeli luk
-
krušne mrvice
-
parmezan
-
slatko vrhnje za kuhanje
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013