Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Punjeni krompiri

Punjeni krompiri

Objavljeno 13.09.2011 u 14:07:55 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Jela sa krompirom Dolme Google+ account

Recept je pregledan: 65723 puta

Kad krompir bude pečen, prelijte ga sokom od paradajza u koji ste umiješali dvije kašike kajmaka.

Način pripreme

Prepržite luk na ulju i dodajte mu meso.

Zatim meso skinite sa vatre i za to vrijeme oljuštite i izdubite krompir za punjenje.

Sad dodajte mesu jaje, malo bibera, senf, dvije kašike kajmaka, posolite i ovim nadjevom napunite krompir.

Dobro podmažite uljem sud u kome ćete ga peći, naredajte krompir i stavite u rernu.

Kad krompir bude pečen, prelijte ga sokom od paradajza u koji ste umiješali dvije kašike kajmaka.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Punjeni krompiri
150g
isjeckanog telećeg mesa
150g
suhog mesa
jedna
glavica luka
šest
velikih krompira
jedno
jaje
pola
kašičice senfa
malo
bibera
malo
soli
četiri
kašike kajmaka
500ml
soka od paradajza
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:
Čehobašić Jasna (14.03.2012 21:22:51)
Svič‘a mi se,ma ja sam jednostavno oduševljena takvim jelima koja mogu poslužiti i kao glavno jelo,a i kao prilog uz razne varijacije

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013