Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Punjeni biftek

Punjeni biftek

Objavljeno 16.05.2011 u 12:12:41 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Mezetluci Janjetina, i teletina Junetina, i govedina Google+ account

Recept je pregledan: 22636 puta

Tim nadjevom napuniti odreske, tijesno ih saviti, rub spojiti čačkalicom da...

Način pripreme

Meso izrezati po širini na 8 komada, oprezno čekićem što tanje istući, paziti da komadi ostanu cijeli.
Zatim posoliti, posuti biberom sa obje strane.

Luk izrezati na što tanje rezance, pa na malo vrelog ulja ispržiti da dobije zlatnožutu boju. Na luk dodati sitno nasjeckan peršun i sitno isjeckano dimljeno suho meso.
To još jednom vrlo kratko propržiti.
Na to dodati na tanke rezance narezanu papriku koju smo očistili od sjemenki, pa pržiti lagano još nekih 5 minuta.
Ostaviti da se ohladi.

Onda dodati prezlu, mljeveni biber, po potrebi malo soli.
Sve dobro promiješati.

Tim nadjevom napuniti odreske, tijesno ih saviti, rub spojiti čačkalicom da se ne otvori.

Ugrijati dobro ulje, odreske uvaljati u brašno, dobro ih otresti, pa na ulju sa svih strana što naglije ispržiti i izvaditi iz ulja.

Na ulje od prženja dodati brašno, popržiti ga da dobije zlatnožutu boju, dodati paradajz, zaliti vinom i kuhati pola sata.

Zatim razrijediti umak s vodom, dodati kockice kuhane mrkve i složiti odreske u umak.
Poklopiti poklopcem i polagano dinstati dok odresci smekšaju.

Služiti toplo.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Punjeni biftek
600g
bifteka
100g
dimljenog suhog mesa
100g
kiselih paprika
malo
lista peršuna
jedna
glavica luka
20g
prezle
30g
brašna
30g
ukuhanog paradajza
80ml
ulja
malo
mljevenog bibera
malo
soli
150ml
crnog vina
-
kuhane mrkve po želji
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:
jozo (13.01.2013 10:00:58)
Zvuci ukusno,jos bi se mogao zvati i pijani biftek :)
bosanskikuhar (03.06.2011 07:50:15)
Moze, ali nece biti isto kao sa bifekom.
ssma68 (02.06.2011 12:59:16)
Može li ovo sa svinjskim mesom?

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013