Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Punjene paprike 1

Punjene paprike 1

Objavljeno 15.12.2014 u 11:28:44 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Dolme Sa povrćem Google+ account

Recept je pregledan: 25511 puta

Sočne punjene paprike.

Način pripreme

Paprike oprati i prečistiti od sjemenki.

Oba luka i mrkvu prečistiti, oprati i izrezati na sitno, isto tako uraditi sa peršunom.

Rižu oprati i ostaviti u cjediljku da se ocijedi.

U veću zdjelu staviti meso, zatim sve gore navedene sastojke.

Masu rukama dobro ujediniti, pa puniti paprike (ne pretrpavat ih).

U šerpu paprike poredati i preliti sa hladnom vodom. Vode uliti da bude cca 3cm iznad paprika.

Kuhati ih duže na laganoj temperaturi.

Kuhane paprike zapržiti sa cca 100ml ulja u tavi dobro zagrijati, dodati 1 kašiku brašna, pa uz stalno miješanje pržit da brašno dobije tamno žutu boju. Zatim dodati kafenu kašikicu aleve paprike. Izmiješati, pa preliti preko paprika. Ostaviti na minut-dva da kuha.

Bijeli sos za preko:

Puter upržiti da dobije tamnožutu boju, dodati pavlaku i malkice soli, pa na kratko da prokuha.

|
Recept je objavila/o: Alma Akkoc

Sastojci

Punjene paprike 1
dvanaest
paprika srednje veličine
400g
faširanog mesa
200g
riže
dvije
glavice luka
jedna
veća mrkva
jedan
buntić friškog peršuna
4 do 5
čehna bijelog luka
jedna
kašika ajvara
jedna
kašika paprika pirea
malo
soli
malo
soli sa začinskim povrćem
malo
bibera
-
aleva paprika
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013