Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Punjena divlja patka

Punjena divlja patka

Objavljeno 22.10.2011 u 09:08:35 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Divljač Google+ account

Recept je pregledan: 13494 puta

Nasjeckani luk ispržite na ulju, dodajte sitno narezanu...

Način pripreme

Nakon što patke odleže na hladnom 24 sata, očistite ih.

Nasjeckani luk ispržite na ulju, dodajte sitno narezanu iznutricu od pataka, a nakon 10 minuta rižu i malo vode.

Miješajte i ako je potrebno dolijevajte još vode da riža omekša.

Psolite, pobiberite i time ispunite patke.

Otvor sašijte bijelim koncem.

Posolite patke izvana i pecite na laganoj vatri u rerni.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Punjena divlja patka
dvije
divlje patke
-
iznutrice od patkke
dvije
glavice luka
100g
riže
300ml
ulja
malo
soli
malo
bibera
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013