Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Prženi bijeli oslić

Prženi bijeli oslić

Objavljeno 29.09.2011 u 16:53:30 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Od riba, morskih plodova Morski specijaliteti Jela od ribe Google+ account

Recept je pregledan: 36426 puta

Ulje za prženje treba da bude vrelo, ali nikako ključalo jer je onda

Način pripreme

Zaleđenenog oslića staviti na kratko pod toplu vodi i oguliti kožu zajedno sa krljušti.

Ovako oguljenog ostaviti da se lagano odmrzava na hladnom mjestu. U međuvremenu ga posoliti ili posuti sa soli sa začinskim biljem.

Kada je odmrznut spreman je za prženje.

U najlon kesu naspite par kašika bijelog brašna, pa na brašno stavite ribu.
Zatvorite kesu i protresite da riba bude sva prekrivena brašnom.
Riba je spremna za prženje.
Ulje za prženje treba da bude vrelo, ali nikako ključalo jer je onda temperatura previsoka.

Polako spuštajte ribu u ulje i pecite je dok se ne zarumeni sa svih strana.

Kao dodatak osliću možete napraviti marinadu od maslinovog ulja, peršunovog sitno sjeckanog lista, bijelog sjeckanog luka, malo limuna i par kapi vinskog octa.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Prženi bijeli oslič
1000g
oslića
četiri
kašika brašna
malo
soli sa začinskim biljem
-
ulje za prženje
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013