Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Proljetna torta od jagoda

Proljetna torta od jagoda

Objavljeno 20.02.2014 u 09:43:57 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Dezerti od voća Torte Google+ account

Recept je pregledan: 14326 puta

Veoma jednostavna i brza za napraviti, a mnogo ukusna.

Način pripreme

Biskvit:

Bjelanca odvojiti od žumanjka pa ih sa malkice soli umutiti u čvrst snijeg. Žumanjca sa oba šećera miksati dok smjesa ne postane svjetlija, pa  dodati ulje, vodu, brašno, prašak za pecivo i sve ponovo miksati. Na kraju dodati bademe i bjelanca. Na kratko sve skupa izmiksati.

Springform Ø 26cm dno prekrit backpapirom, a okolicu premazati margarinom pa izliti smjesu. Peći na 170°C.

Fil:

Šlag umutiti sa fixom. Jagode izrezati na sitnije komadiće. Pečen i ohlađen biskvit prerezati na pola.

Dno biskvita sa malkice mlijeka pokvasiti pa staviti šlag i komadiće jagoda, pa opet šlag. Poklopiti drugim biskvitom, pa opet sa malkice mlijeka pokvasiti.

Sve premazati šlagom. Ukrasiti listićima badema i jagodama. Ostaviti da se hladi.

|
Recept je objavila/o: Alma Akkoc

Sastojci

Biskvit
pet
jaja
pet
kašika šećera
pet
kašika brašna
pola
kašikice praška za pecivo
-
na vrh noža soli
pet
kašika vode
pet
kašika ulja
50g
badema sitnije mljevenih
jedna
kašikica vanilla šećera
Fil
700ml
vrhnja za šlag
dva
šlag fixa
300g
friških jagoda
-
mlijeko za natopiti biskvit
Ukras
-
listići badema za dekoraciju
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013