Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Prohara

Prohara

Objavljeno 13.03.2018 u 08:22:55 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Hljeb i peciva Google+ account

Recept je pregledan: 5644 puta

Palenta, feta sir...

Način pripreme

3 jaja umutiti, 3 manje šoljice za kafu-mlijeka, 3 šoljice ulja, 3 srednje šolje bijelog brašna, tri šoljice palente, 3 šoljice kajmaka i malo fete.

Feta sir izgnječiti viljuškom i dodati u smjesu, posoliti, otprilike jedna ravna kašika.

U brašno se doda prašak za pecivo. Sve polako i lijepo izmješati, dodavati brašno samo dok se ne bude masa fino odvajala od ruku i zdjele. Proharu malo premazati jogurtom prije pečenja.

Peći ispočetka na 250C°, pa smanjiti kad dobije lijepu boju. Pokriti malo alu folijom, smanjiti još, da se istišti.

Kad se prohara ispekla, izvaditi iz rerne i poprskati sa malo vode. Ja sam je premazala sa grumenom kajmaka.

|
Recept je objavila/o: Aida Melkić Hasić

Sastojci

Prohara
tri
jaja
tri
manje šoljice za kafu mlijeka
tri
šoljice ulja
tri
srednje šolje bijelog brašna
tri
šoljice palente
tri
šoljice kajmaka
malo
fete
-
so
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013