Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Poslastičarske tulumbe

Poslastičarske tulumbe

Objavljeno 24.02.2012 u 11:40:14 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Kolači Google+ account

Recept je pregledan: 45274 puta

Prava poslastica...

Način pripreme

1 litar vode, 2 kašike šećera, prstohvat soli, 4 šoljice ulja staviti da provri. Kad provri skloniti sa šporeta pa u tako vrelo dodati 600g mekog brašna i 1 prašak za pecivo. Sve fino miješati i ostaviti da se ohladi. U ohlađeno dodati 8 jaja, jedno po jedno, mutiti mikserom.

Kad je fino umućeno tijesto staviti u kalup za tulumbe i na pek papir istiskati iz kalupa tulumbe. Tulumbe ostaviti da odstoje 1 sat u frižideru, a zatim u zagrijanoj rerni peći na 180°C 30 minuta. Dok se peku ne otvariti rernu. Pečene i prohlađene tulumbe zaliti šerbetom.

Šerbe-preliv 1kg šećera, 900ml vode i 3 vanilin šećera stavitii da provri. Kad provri smanjiti temperaturu i pustiti da lagano vri 15 minuta.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Tijesto
1l
vode
dvije
kašike šećera
-
prstohvat soli
četiri
šoljice ulja
600g
mekog brašna
jedan
prašak za pecivo
osam
jaja
šerbe-preliv-agda
1kg
šećera
900ml
vode
tri
vanilin šećera
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013