Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Poširano jaje

Poširano jaje

Objavljeno 28.12.2011 u 09:23:28 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Od jaja Google+ account

Recept je pregledan: 10002 puta

Na poširano jaje stavite listić sira trapista, pospite crvenom...

Način pripreme

Kada voda sa soli i octom uzavri, u nju oprezno, na rubu lonca odmah uz površinu vode, pažljivo razbijte jaja tako da odmah kliznu u ključalu vodu.

Odjednom kuhajte najviše četiri jaja.

Kuhajte ih 4-5 minuta.
Kada su kuhana izvadite šupljikavom kašikom i na nekoliko trenutaka uronite u hladnu vodu.

Poširana jaja možete poslužiti umacima ili staviti na krišku prženog hljeba.
Možete posuti peršunovim listom, koprom ili drugim začinom.

Isto tako možete poslužiti uz varivo od špinata ili ih staviti na krišku hljeba koji ste premazali maslacem i obložili kriškom šunke.

Na poširano jaje stavite listić sira trapista, pospite crvenom paprikom i pecite u rerni na jakoj vatri dok se sir rastopi.

Imate vrlo mnogo kombinacija za dodavanje poširanim jajima.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Poširano jaje
1l
vode
jedna
mala kašika soli
dvije
male kašike octa
-
jaja
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013