Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Poriluk s mljevenom bravetinom

Poriluk s mljevenom bravetinom

Objavljeno 09.02.2012 u 13:47:35 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Meso Janjetina, i teletina Sa povrćem Google+ account

Recept je pregledan: 17523 puta

Poriluk narezati na oko 5cm duge štapiće, deblje komade prerezati uzduž...

Način pripreme

Na vrelo ulje staviti samljeveno meso, so, biber i ukuhani paradajz.
Pržiti dok tekućina ispari.

Poriluk narezati na oko 5cm duge štapiće, deblje komade prerezati uzduž na polovinu, preliti kipućom vodom i tako ostaviti pola sata.

Nakon toga poriluk ocijediti i složiti na isprženo meso.

U pola litre vode prokuhati kocku za supu, preliti time poriluk samo da ga prekrije.

Onda otvoreno polagano dinstati dok se polovina tekućine ne ukuha.
Pri dinstanju ne miješati nego malo protresti posudu da se meso ne bi pomiješalo sa porilukom.

Kao prilog se dodaju krompiri.
U manjim se obrocima može uslužiti i kao predjelo.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Poriluk s mljevenom bravetinom
300g
mesa bravetine bez samljevene
300g
govedine ili junetine samljevene
750g
poriluka (prase, praziluka)
80ml
ulja
30g
ukuhanog paradajza
malo
soli
malo
mljevena bibera
jedna
kocka za supu
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013