Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Popara sa sirom ili kajmakom

Popara sa sirom ili kajmakom

Objavljeno 17.02.2012 u 17:15:05 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Hljeb i peciva Jela od tjestenine Google+ account

Recept je pregledan: 18138 puta

...sipati malo mlijeka i dodati kockice starog, osušenog kruha.

Način pripreme

Višak kruha iz dnevne upotrebe isjeckati na kockice i prosušiti u rerni na 100°C.

Čuvati ga u platnenoj vrećici na suhom i hladnom mjestu pa ga upotrebiti po potrebi.

U dublju posudu uliti malo vode, posoliti i dodati kašičicu maslaca.

Kad ova mješavina proključa, smanjiti temperaturu ringle, sipati malo mlijeka i dodati kockice starog, osušenog kruha.
Promješati i ostaviti da proključa.

Popara ne smije da se raskuha i pretvori u kašu.

Na kraju dodati sir ili kajmak i odozgo malo pobiberiti.

Posluživanje
Uz poparu servirati jogurt ili kiselo mlijeko.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Popara sa sirom ili kajmakom
1/2kg
starog kruha
jedna
kašika maslaca
150g
punomasnog sira ili kajmaka
50ml
mlijeka
malo
bibera
malo
soli
-
voda
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013