Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Poljupci sa čokoladom

Poljupci sa čokoladom

Objavljeno 16.04.2012 u 12:29:15 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Ostalo Kolači Google+ account

Recept je pregledan: 17979 puta

Čokoladu sitno istrgajte i stavite odozgo da se polako topi.

Način pripreme

Bjelanjke odvojite i stavite u zdjelu koju stavite na paru. Ne smije biti previše vruće. Tucite bjelanjke kao za snijeg, pa dodajite malo pomalo šećer i dalje tucite. Tako ćete dobiti vrlo čvrst snijeg. Štrcaljkom na pouljeni lim pravite hrpice (poljupce).

Držite ih u zagrijanoj rerni cijeli sat, ali temperatura mora biti tako slaba da se poljupci suše, a ne peku. Gotovi su kad se mogu lako maknuti s lima. Čokoladu sitno istrgajte i stavite odozgo da se polako topi.

|
Recept je objavila/o: dinica

Sastojci

Poljupci
tri
bjelanjka
200g
šećera u prahu
čŒokolada za poljupce
100g
čokolade za kuhanje
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013