Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Pohovani-pohani oslić

Pohovani-pohani oslić

Objavljeno 13.09.2012 u 10:24:01 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Od riba, morskih plodova Jela od ribe Google+ account

Recept je pregledan: 46625 puta

Zamrznuti oslić. Jednostavan način pripreme pohovanog oslića.

Način pripreme

Odmrznuti (samo djelomično) oslić i oguliti kožu.
Izrezati ga na komade debljine oko 1,5cm i ostaviti da se odmrzne.
Kada se odrmznuo posoliti.

Uvaljati ga u brašno, zatim u jaja pa u mrvice (prezlu).

Pržiti ga u tavi sa dosta ulja.

Prženu ribu na ovalu ukrasiti kriškama limuna i sjeckanim peršunom.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Pohovani-pohani oslič
1kg
zamrznutog oslića
-
bijelo brašno po potrebi
dva
jaja umućena
-
prezle po potrebi
-
ulje za prženje
malo
soli
jedan
limun
-
vezica peršunovog lista
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013