Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Pohane srdele

Pohane srdele

Objavljeno 10.10.2012 u 14:28:59 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Jela od ribe Morski specijaliteti Od riba, morskih plodova Google+ account

Recept je pregledan: 10543 puta

Srdele...

Način pripreme

Srdelama odstraniti glave, očistiti utrobu te pažljivo maknuti kost, povlačeći od glave prema repu.

Dobivene filete osušiti u papirnatom ubrusu te pohati na standardan način (brašno, ulupana jaja, prezle).

Peći u fritezi 4-5 min.posoliti te poslužiti uz salatu od kuhanog krompira na ploške, crveni radić, motovilac, riga....!!!

Recept nam je polala Emina Jusufspahić

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Pohane srdele
-
srdele
malo
brašna
-
jaja
-
prezla
malo
soli
-
ulje za prženje
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013