Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Pogačice sa kajmakom

Pogačice sa kajmakom

Objavljeno 07.02.2011 u 11:44:20 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Hljeb i peciva Google+ account

Recept je pregledan: 28473 puta

Dobro izraditi glatko tijesto, koje ne smije biti ni suviše mekano ni pretvrdo, pa ga...

Način pripreme

Germu sviježu izdrobiti ili sasuti suhu i dodati malo šećera, brašna i mlakog mlijeka, pa sve dobro izmiješati i ostaviti na toplom mjestu da nadolazi.

Kajmak, jaja i so dobro izmiješati, dodati malo mlakog mlijeka, zatim brašno, pa izmiješati, a potom umiješati kvasac i dodati po potrebi mlakog mlijeka.

Dobro izraditi glatko tijesto, koje ne smije biti ni suviše mekano ni pretvrdo, pa ga ostaviti na toplom mjestu da nadođe.

Kada je tijesto gotovo, radnu površinu posuti brašnom, razvaljati tijesto, čašom ili modlom vaditi pogačice, složiti ih na podmazan pleh i ostaviti tako još 30 minuta.   



Zatim ih premazati razmućenim žumancem i peći u rerni prethodno zagrijanoj na 200°C.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Pogačice sa kajmakom
200g
kajmaka
tri
jajeta
20g
sviježeg kvasca
250ml
približno mlijeka
500g
brašna
malo
soli
-
žumance za premazivanje
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013