Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Pogačice sa hrenovkama

Pogačice sa hrenovkama

Objavljeno 22.09.2015 u 11:02:59 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Hljeb i peciva Google+ account

Recept je pregledan: 13265 puta

Pogačice koje mozemo ponuditi u raznim prilikama.

Način pripreme

U mlako mlijeko i šećer utopiti frišku germu da se upjeni.

Kad se germa upjenila dodati brašno i nevadene sastojke. Tijesto mijesiti rukama da se dobije glatko tijesto.

Tijesto poklopiti i ostaviti na toplo mjesto da nadolazi.

Dok tijesto nadolazi pripremati hrenovke. Hrenovke na kratko u vodi prokuhati, zatim staviti na cjediljku da se okapaju i hlade.

Od nadošlog tijesta odvojiti 15 loptica. Svaku lopticu razvaljati valjkom za tjesteninu debljine caa. ½ cm.

Kao što je na slici, staviti dvije hrenovke i rolovati. Rolovane hrenovke preko sredine nožem razdvojiti na 3 ili vise mjesta. Rolnice nožem prerezati preko.

Tepsiju prekriti backpapirom i pogačice stavljati u malom razmaku. Ostavit na toplo mjesto da ponovo nadolaze.

Nadošle pogačice premazati istučenim žumancima i posuti makom.

Peći na 200°C.

|
Recept je objavila/o: Alma Akkoc

Sastojci

Tijesto
1kg
brašna
150ml
maslinovog ulja
400ml
mlijeka
jedna
friška germa
-
šećer i so, pola pola
Dodatak
500g
pilećih mini hrenovki
dva
žumanca za premazati
-
mak za posuti
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013