Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Pogačice sa faširanim mesom

Pogačice sa faširanim mesom

Objavljeno 15.05.2015 u 08:39:36 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Jela od tjestenine Google+ account

Recept je pregledan: 26350 puta

Uz salatu, jogurt...

Način pripreme

Luk i bijeli luk prečistiti, oprati i izrezati na sitno.

U tavi zagrijati malo ulja i dodati crveni luk da omekša. Faširano meso dodati na luk i na večoj temperaturi kratko dinstati uz stalno miješanje. Dodati sve začine i bijeli luk. Smanjiti temperaturu i lagano dinstati da meso omekne i ispari sav sos.

Na samom kraju dodati sitno rezane paprike i peršun. Izmijesiti i ostaviti masu da se hladi.



Dok se masa hladi pripremat tijesto.

Sa svim navedenim namirnicama zamijesiti tijesto i odmah praviti loptice malkice veče od jajeta.

Valjkom za tijesteninu loptice razvaljati u krug pa puniti ih hladnim filom.  Jufkice preklopiti preko pola. Krajeve prstima ispritiskati, pa nožem za tjesteninu obnoviti.

Ulje zagrijati u tavi ili šerpi.

Pogačice sa obje strane pržiti da dobiju tamno žutu boju, (kao na slici).

Servirat uz razne salate ili jogurt.

|
Recept je objavila/o: Alma Akkoc

Sastojci

Tijesto
1kg
(približno) brašna
200ml
mlijeka
200ml
ulja
250g
quark ili jogurt
1 ½
praška za pecivo
-
so i sećer pola pola
Fil
500g
faširanog mesa
dvije
glavice luka
4 do 5
čehna bijelog luka
dvije
zelene špic paprike
dvije
crvene chili paprike
jedan
buntić peršuna
malo
bibera
malo
soli
malo
soli sa začinskim povrćem
malo
aleve paprike
Za prženje
-
ulje za prženje
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013