Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Pizza sa šampinjonima i lukom

Pizza sa šampinjonima i lukom

Objavljeno 17.07.2009 u 00:12:16 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Pizza Google+ account

Recept je pregledan: 9095 puta

Nezačinjeno tijesto položite u nauljenu tavu za pizze i stavite ga peći desetak minuta na temperaturi od 200-220°C...

Način pripreme

Nezačinjeno tijesto položite u nauljenu tavu za pizze i stavite ga peći desetak minuta na temperaturi od 200-220°C.

U međuvremenu u posebnom tavi na vrućem ulju popržite nasjeckani luk i češnjak. Prije no što luki češnjak počnu mijenjati boju, dodajte narezanu rajčicu.

Posolite i prijajte nekoliko minuta. Tada dodajte šampinjone začinjene limunovim sokom i ulijte pola decilitra suhog bijelog vina. Šampinjone nastavite kuhati dok ne ispari suvišna tekućina. Polupečeno tijesto izvadite iz pećnice i prekrijte ga šampinjonima i umakom.

Prelijte pizzu s malo svježeg ulja i stavite je ponovo u pećnicu da se ispeče do kraja. Gotovu pizzu začinite nasjeckanim peršunovim lišćem i pobiberite.

U priređivanju pizze s gljivama i lukom možete izostaviti češnjak, limunov sok i bijelo vino. Gljive tada pirjajte samo s lukom, a možete dodati i jedno jaje.

|
Recept je objavila/o: nedim

Sastojci

Za jednu pizzu
15dag
tijesta za pizzu
2
rajčice
15dag
šampinjona
1
mala glavica luka
1
režanj češnjaka
0,5dl
bijelog vina
1
kašika limunovog soka
malo
peršunovog lišća
malo
soli, bibera
3-4
kašike ulja
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013