Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Piletina s paprikama i gljivama

Piletina s paprikama i gljivama

Objavljeno 22.05.2012 u 13:06:37 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Piletina, ostala perad Jela od gljiva Sa povrćem Google+ account

Recept je pregledan: 35329 puta

Od ostataka pečene piletine.

Način pripreme

Stavite ulje da se ugrije na slabu vatru dok čistite i režete luk.

Luk na ulju zažutite.

Dok se luk prži, operite, očistite i narežite papriku.
Dodajte je isprženom luku i pržite dalje.

Umiješajte očišćene gljive i dinstajte.

Piletinu očistite od kostiju i narežite na manje komade.

Povrće zalijte sa malo vode neka prokuha, pa dodajte u meso.

Posolite, pobiberite i stavite curry ako želite.

Poslužite odmah.

|
Recept je objavila/o: dinica

Sastojci

Piletina s paprikama i gljivama
pola
pečenog pileta (ostatak od prijašnjeg obroka)
2 do 3
svježe paprike
200g
šampinjona (može iz konzerve, pa će biti još b
jedna
glavica crvenog luka
četiri
kašike ulja
malo
soli
malo
bibera
-
malo currya ko voli(nije obavezno)
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013