Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Pileći rižoto na mornarski način

Pileći rižoto na mornarski način

Objavljeno 13.04.2012 u 11:58:18 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Internacionalna jela Od žitarica Piletina, ostala perad Google+ account

Recept je pregledan: 16934 puta

Popržite gljive na maslacu, pa i njih dodajte u skuhanu...

Način pripreme

Ispecite pile. Ispržite na ulju nasjeckani luk. Dodajte rižu, pržite 3 minute, snažno miješajući kuhačom. Zalijte supom i kuhajte na slaboj vatri, bez poklopca.

Popržite gljive na maslacu, pa i njih dodajte u skuhanu, posoljenu i pobiberenu rižu. Zatim dodajte pečenu piletinu, te i mrkvu narezanu na kockice.

Sve dobro promiješajte, stavite na oval i pospite nasjeckanim listom peršuna.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Pileći rižoto na mornarski način
dvije
kašike maslinova ulja
jedna
glavica crvenog luka
350g
riže
750ml
kokošje supe od kocke
jedno
pile
300g
šampinjona ili bukovača
dvije
kuhane mrkve
jedna
kašika maslaca
vezica
peršunovog lista
malo
soli
malo
bibera
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013