Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Pileća prsa u umaku

Pileća prsa u umaku

Objavljeno 04.06.2012 u 16:16:00 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Piletina, ostala perad Google+ account

Recept je pregledan: 102880 puta

Izvaditi iz posude gdje su se pržila, zatim na toj masnoći dodati sitno...

Način pripreme

Pileća prsa izrezati na kocke, začiniti solju,soli sa začinskim povrćem, propržiti na maslinovom ulju oko dvadeset min. da dobiju zlatno žutu boju.

Izvaditi iz posude gdje su se pržila, zatim na toj masnoći dodati sitno kosani češnjak, pržiti vrlo kratko, dodati senf, vrhnje za kuhanje, pa dalje pržiti desetak min.

Vratiti piletinu na još par min. da se okusi sjedine, te dodati sitno kosani peršin.

Za prilog ostavljam Vašoj mašti na volju, ja sam uz ovo jelo napravila pire od povrća.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

pileća prsa u umaku
-
pileća prsa
malo
soli
-
maslinovo ulje
-
češnjak
-
senf
-
vrhnje za kuhanje
-
peršin
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013