Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Pileća prsa punjena špinatom

Pileća prsa punjena špinatom

Objavljeno 07.02.2015 u 10:20:03 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Sa povrćem Piletina, ostala perad Google+ account

Recept je pregledan: 21251 puta

Super kombinacija bijelog mesa i špinata.

Način pripreme

Špinat oprati i isjeći na krupno.

Luk prečistiti, oprati i isjeći na sitne kockice.

U tavi zagrijati malkice maslinovog ulja, dodati isječen luk, pa na kratko dinstati. Na to dodati isječen špinat, pa uz često miješanje špinat dinstati na kratko, samo da smekša.

Gotov špinat ostaviti na stranu da se hladi.

U hladan špinat dodati rendani sir i izmiješati.

Pileća prsa oprati i posušiti. Nožem oštrog vrha filete pažljivo po dužini prerezati, pa puniti pripremljenim špinatom. Zatvoriti čačkalicama za rolade.

U jednu zdjelicu brašno izmiješati sa začinima, u drugu zdjelicu jaja sa začinima umutiti na pjenasto i u treću zdjelicu usuti prezlu.

Filete panirati prvo u brašno, pa jaja, zatim u prezlu.

Pržiti u tavi sa više masnoće.

Filete servirati uz tople i hladne dodatke.

|
Recept je objavila/o: Alma Akkoc

Sastojci

Pileća prsa punjena špinatom
1,5kg
pilećih prsa
500g
friškog špinata
200g
rendanog sira (mozzarella)
jedna
velika glavica luka
malo
soli
Za paniranje
-
prezla
-
jaja
-
brašno
-
so sa začinskim povrćem
malo
bibera
malo
soli
-
bijeli luk u prahu
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013