Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Pileća jetra u umaku

Pileća jetra u umaku

Objavljeno 14.05.2012 u 09:27:58 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Piletina, ostala perad Iznutrice Google+ account

Recept je pregledan: 47343 puta

Veoma ukusna jetrica sa umakom...

Način pripreme

Očistite jetru, ali je nemojte je rezati.

Očistite i nasjeckajte bijeli luk.

Zagrijte maslac i naglo ispržite jetru (pžite oko 2-3 min).

Posolite je, pobiberite, pospite bijelim brašnom.

Pojačajte vatru miješajte da malo dobije boju.

Zalijte vinom, dodajte bijeli luk i začinske biljke.

Kad provri, smanjite vatru i dinstajte desetak minuta pazeći da umak više ne provri (jer jetra bi otvrdnula).

Izvadite začinske biljke iz umaka, dodajte nasjeckani peršunov list, provjerite treba li dosoliti i poslužite odmah.

|
Recept je objavila/o: dinica

Sastojci

pileća jetra u umaku
500g
pileće jetre
dva
čehna bijelog luka
jedan
lovorov list
malo
origana
jedna
vezica peršunova lista
100ml
crnog vina (dodati još 100ml vode)
jedna
kašika brašna
malo
soli
malo
bibera
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013