Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Pile s paprikom

Pile s paprikom

Objavljeno 10.02.2012 u 15:49:57 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Piletina, ostala perad Google+ account

Recept je pregledan: 11430 puta

Kad meso zažuti dodati narezan luk, celer i mrkvu, nasjeckan peršun i...

Način pripreme

Očistiti i oprati pile, pa ga narezati u komade i staviti u posudu u kojoj je već zagrijana kašika ulja i 30g maslaca.

Kad meso zažuti dodati narezan luk, celer i mrkvu, nasjeckan peršun i list lovora.

Omekšanom povrću dodati malo brašna, pa miješati još nekoliko minuta i dodati vino.

Paprike oprati, posušiti, prerezati po sredini i odstraniti sjemenke.
Zatim ih narezati na rezance i dodati piletini.

Dinstati ih nekoliko minuta, dodati šoljicu tople vode, posoliti koliko je potrebno, pa kuhati još oko pola sata.

Ako je umak suviše rijedak, pustiti da još malo uvri.

Uslužiti toplo.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Pile s paprikom
jedno
veće pile
jedna
glavica luka
jedna
mrkva
jedan
korijen celera
jedan
list lovora
malo
peršuna
malo
brašna
jedna
čaša bijelog vina
500g
paprike (žutih ili zelenih)
-
maslac
-
ulje
malo
soli
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013