Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Pile s majčinom dušicom

Pile s majčinom dušicom

Objavljeno 10.02.2012 u 14:07:18 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Piletina, ostala perad Mezetluci Google+ account

Recept je pregledan: 6005 puta

Smanjiti vatru i dinstati u nepokrivenoj posudi oko 30 minuta.

Način pripreme

Izrezati pile na komade, lagano ga posuti brašnom i peći na jakoj vatri sa tri kašike ulja. Posuti sa jednom kašikom nasjeckane majčine dušice i peći još 5 minuta. Neprekidno okretati komade piletine. Dodati zatim dvije kašike maslaca, so i biber.

Smanjiti vatru i dinstati u nepokrivenoj posudi oko 30 minuta. Povremeno okretati komade piletine. Prije usluživanja preliti kašikom kvalitetnog vinskog sirćeta. Kao prilog poslužiti kuhani krompir, mrkvu, kupus...

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Pile s majčinom dušicom
jeno
veće pile
malo
brašna
tri
kašike ulja
jedna
kašika majčine dušice
dvije
kašike maslaca
malo
soli
malo
bibera
jedna
kašika kvalitetnog vinskog sirćeta
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013