Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Pile na roštilju

Pile na roštilju

Objavljeno 25.04.2011 u 13:06:22 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Mezetluci Piletina, ostala perad Jela sa žara Google+ account

Recept je pregledan: 16517 puta

U to stavite pile određeno vrijeme kako bi upilo mirise.

Način pripreme

S obzirom na to da je pileće meso mekano, možete odjednom peći cijelu polovinu ili isjeći na komade.

U posudu stavite ulje, so, biber, muškatni oraščić i vino.
U to stavite pile određeno vrijeme kako bi upilo mirise.
Okrečite ga s vremena na vrijeme.

Zatim ga stavite da se peče na zagrijan roštilj. Dok se peče, povremeno trljajte pile kaduljom i ružmarinom da dobije miris.
Pecite ga na slabijem žaru.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Pile na roštilju
-
mlado pile
malo
kadulje
malo
ružmarina
malo
soli
malo
bibera
malo
muškatnog oraščića
malo
bijelog vina
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013