Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Pile na mediteranski način

Pile na mediteranski način

Objavljeno 29.11.2011 u 12:44:50 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Internacionalna jela Piletina, ostala perad Google+ account

Recept je pregledan: 12859 puta

...polako dinstati na maslinovom ulju skupa s...

Način pripreme

Nasjeckati bijeli luk, crveni luk i peršun pa sve polako dinstati na maslinovom ulju skupa s listom lovorom. Dodati komade piletine, poklopiti i pustiti da vri oko jedan sat na laganoj vatri, često okretati i paziti da ne zagori. Ako je potrebno dosuti mlake vode. Posebno smrviti filete i sardelice u ulju. Od toga napraviti umak s maslacem otopljenim u jednoj maloj zdjelici na vrlo slaboj vatri. Dodati kapre. Poslužiti uz pile posebno u zdjelici za umak, ali se tim umakom piletina može i preliti.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Pile na mediteranski način
jedno
mlado pile
jedna
čaša maslinovog ulja
tri
veće glavice crvenog luka
vezica
peršuna
jedan
lovorov list
dva
režnja bijelog luka
malo
soli
dvije
kašike kapara
jedna
konzerva fileta srdelica
dvije
konzerve srdelica u ulju
100g
maslaca
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013