Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Pikantna pita

Pikantna pita

Objavljeno 09.07.2009 u 16:52:19 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Hljeb i peciva Google+ account

Recept je pregledan: 36702 puta

Pikantna pita je pravo osvježenje za predjelo.

Način pripreme

Umijesite tijesto i ostavite ga u hladnjaku oko 30 minuta.
U međuvremenu naribajte sir i nasjeckajte šunku. U posudi pomiješajte jaja, vrhnje, mlijeko, sol i papriku. Razvaljajte tijesto i njime potpuno prekrijte tanjir.

Izbodite tijesto vilicom i obrežite tijesto oko ruba tanjira. Prazno tijesto pecite 4-5 minuta.

Izvadite iz pećnice, stavite šunku i sir i ravnomjerno prekrijte pripremljenom mješavinom jaja i ostalih sastojaka. Pecite još 9-14 minuta.

Za posebnu notu:
Umjesto šunke i jaja koristite druge sastojke, npr. slaninu, brokoli, poriluk, tikvice ili ribu.

|
Recept je objavila/o: nedim

Sastojci

Za 4-6 osoba
200g
brašna
125g
maslaca ili margarina
1
velika kašika vode
Nadjev
150g
šunke
2
jaja
2dl
vrhnje + mlijeko
150g
sir grojer
malo
soli, paprike
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:
Venesa (16.02.2010 19:19:42)
ovo je bezveze

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013