Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Pekarski krompir

Pekarski krompir

Objavljeno 25.02.2013 u 13:34:35 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Jela sa krompirom Prilozi Google+ account

Recept je pregledan: 71117 puta

Složen krompir i luk zaliti mesnom supom...

Način pripreme

Oprati pa oguliti krompir. Isjeći ga na kriške.

Crveni luk oguliti i sjeći na križke debljine kriški krompira.

Staviti ga u dublju nauljenu tepsiju ili drugi prikladan sud.

Malo posoliti i pobiberiti po želji.

Složen krompir i luk zaliti mesnom supom, pa ga staviti u rernu da se peče na jačoj temperaturi.

Kada je krompir mekan i upio tečnost onda je gotov.

Servira se vruć.


|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Pekarski krompir
1,5kg
krompira
tri
glavice crvenog luka
-
supa od mesa ( može od kocke)
malo
soli
malo
ulja ili maslaca
malo
bibera (po želji)
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013