Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Patka s umakom od naranče

Patka s umakom od naranče

Objavljeno 15.07.2009 u 20:56:14 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Divljač Google+ account

Recept je pregledan: 8415 puta

Pečena patka je specijalitet za sve ljubitelje divljači

Način pripreme

Stavite malo soli i komadić maslaca u patku. Zamastite tepsiju s malo maslaca ili ulja.

Zagrijte tepsiju oko 2-3 minute te potom stavite patku u tepsiju i tako pecite cca. 30 minuta.

Poslije toga ulijte bijelo vino u tepsiju pred sam kraj pečenja i pustite da kuha nekoliko minuta. Provjerite da li je patka pečena ubadanjem čačkalice u najdeblje dijelove.

Ogulite naranču i izrežite koru na tanke trake, koje treba obariti u jakoj vrućoj vodi oko 1-2 minute.

Iscijedite dvije naranče. Skinite masnoću sa soka od pečenja patke i dodajte sok od naranče i tanke trake narančine kore.

Zagrijte umak minutu-dvije i poslužite patku prelivenu umakom.

Ukrasite tankim kriškama naranče.

|
Recept je objavila/o: nedim

Sastojci

Za 4 osobe
1
patka
malo
maslaca
3
naranče
1
čaša bijelog vina
malo
soli
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013